Bakan Tekin: 20 bin öğretmen atanacak

1 minute, 31 seconds Read

Bakan Tekin: 20 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Atamaların 5 branşta olacağını belirten Bakan Tekin, başvuru takviminin 20 Mayıs’ta açıklanacağını belirtti. Bakan Tekin, ayrıca atamalarda yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakatın baz alınacağını dile getirdi.

Seren Som
09:37 – 7/05/2024 Salı
Güncelleme: 09:53 – 7/05/2024 Salı
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin son dakika açıklaması yapıyor.


"Pandemiyle başladığımız dönemde ekonomik daraldı. 6 Şubat depremleri de ekonomide daraldığımız bir dönemdi. Üstüne 2 seçim yaşadık" diyen Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Bakan Tekin açıklamasına şöyle devam etti:

"Hayırlı olsun. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak. Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce.


Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 böyle devam ediyor.

Aldığımız tedbirler çerçevesinde hakkının gelmediği bir süreç yaşanacak. Yüzde 50 KPSS, yüze 50 mülakat puanı ile olacak.


Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum.


Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum.


Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek."

Ayrıntılar geliyor…

#Öğretmen Ataması
#MEBü
#Yusuf Tekin
18 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/son-dakika-ogretmen-atamasi-ne-zaman-yapilacak-kac-ogretmen-atanacak-bakan-tekin-duyurdu-atamalar-hangi-branslarda-yapilacak-4619451

Similar Posts

Leave a Reply