Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuru süresi uzatıldı: 2024-TR-YÖS/2 başvuruları için son gün ne zaman?

3 minutes, 11 seconds Read

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuru süresi uzatıldı: 2024-TR-YÖS/2 başvuruları için son gün ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (2024-TR-YÖS/2) başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre, sınava başvurular 15 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı, yurtdışından Türkiye’deki üniversitelere başvuracak öğrencilere yönelik düzenlenmektedir. Peki 2024-TR-YÖS/2 başvurusu nasıl yapılır? YÖS sınavı ne zaman?

13:34 – 5/09/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuru ve sınav tarihi
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuru ve sınav tarihi

ÖSYM, 2024-TR-YÖS/2 sınavına başvuru yapmak isteyen adaylara daha fazla zaman tanımak amacıyla başvuru süresini 15 Eylül’e kadar uzattı. Peki Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuru nasıl yapılır? Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024-TR-YÖS/2) ne zaman?

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek?

2024-TR-YÖS/2’ye başvurular ve ücret ödeme işlemleri 15 Eylül’e kadar uzatıldı. Adaylar, bireysel olarak ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr adresinden sınava başvurabilecek. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin internet sitesindeki başvuru kılavuzunda yer alıyor. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024-TR-YÖS/2) ne zaman?

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024-TR-YÖS/2) 27 Ekim’de uygulanacak.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Nedir?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türkiye’deki üniversitelere yabancı uyruklu öğrencilerin kabulü için yapılan bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilerin akademik yeterliliklerini ölçmeyi hedefler.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına Kimler Başvurabilir?

• Yabancı uyruklular,

• Türk vatandaşlığından çıkan yabancı uyruklular / mavi kartlılar

• Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçen çift uyruklular,

• Lise eğitimlerinin tamamını yurt dışındaki liselerde (KKTC liseleri hariç) gören T.C uyruklular ile uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular,

• KKTC uyruklu olup; bu ülkede ikamet eden ve ortaöğrenimini (lise) KKTC’de tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar.



#Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı
#2024 TR YÖS
#ÖSYM
1 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/yurt-disindan-ogrenci-kabul-sinavi-basvuru-ekrani-2024-tr-yos2-basvurusu-son-gun-ne-zaman-h-4643042

Similar Posts

Leave a Reply