YKS sınav yerleri ne zaman belli oldu! ÖSYM 2024 YKS TYT-AYT-YDT sınav giriş belgesi öğrenme

3 minutes, 57 seconds Read

YKS sınav yerleri ne zaman belli oldu! ÖSYM 2024 YKS TYT-AYT-YDT sınav giriş belgesi öğrenme

Üniversite sınava girecek adaylar, YKS sınav giriş belgeleri yayınlandı. Üniversite sınavı için gün sayan adaylar 2024 YKS sınav yerleri ile sınav salonları ve sıralarına ulaşacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Haziran ayında gerçekleştirilecek. TYT, AYT ve YDT gibi oturumlardan oluşan sınavla ilgili bilgiler takip ediliyor. YKS sınav giriş belgesi sorgulama ÖSYM AİS ekranından öğreniliyor. Peki, 2024 YKS sınav yerleri nasıl öğrenilir?ÖSYM AİS ile 2024 YKS TYT-AYT-YDT sınav giriş belgesi öğrenme ekranı…

10:05 – 29/05/2024 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 – 29/05/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
YKS sınav giriş belgesi
YKS sınav giriş belgesi

YKS sınav giriş belgesi, sınava kısa bir zaman kala hazırlıklarını sürdüren öğrenciler tarafından araştırılıyor. YKS başvuruları sona ererken, 3 oturumdan oluşacak YKS takvimi birçok adayın gündeminde. ÖSYM tarafından YKS sınav giriş belgesi 2024 erişime açıldı. Peki, YKS sınav giriş yerleri sorgulaması nereden ve nasıl yapılacak? İşte, YKS sınav giriş belgesi için ÖSYM’den yapılan açıklama.

2024 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Bayram Ali Ersoy, internet sitesinden yayımladıkları 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 8-9 Haziran 2024’te yapılacağını bildirdi.

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM, 2024 YKS sınav giriş yerlerinin açıklandığını duyurdu.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS sınav giriş belgesi ve sınav yerlerini ÖSYM’nin ana sayfası üzerinden ve ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

ÖSYM YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ DUYURUSU

ÖSYM’den yapılan açıklamada; "2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS): Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı.

8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.30’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir. Sınavın uygulanmasına ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-YKS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar, “Temel Kurallar” metnine ve Kılavuz’a aşağıdaki bağlantılardan erişebilecektir. Sınava girecek adayların bu bilgileri dikkatle incelemesi gerekmektedir." denildi.

SINAV GİRİŞ BELGESİNDE FOTOĞRAF OLMASI ZORUNLU MU?

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir.

Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir

SINAV ÜCRETİNİ YATIRMAYAN ADAYLARA BELGE DÜZENLENMEYECEK

Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir.

#yks
#yks giriş belgesi
#yks sınav yeri
#ösym
#üniversite giriş sınavı
#ösym 2024 yks
3 ay önce

source: https://www.yenisafak.com/yks-sinav-giris-belgesi-2024-osym-yks-sinav-yerleri-aciklandi-mi-nasil-ogrenilir-universite-sinav-giris-belgesi-sorgulama-ekrani-h-4619553

Similar Posts