YAŞ’ın atamaları yapıldı: Komuta onlarda

3 minutes, 54 seconds Read

YAŞ’ın atamaları yapıldı: Komuta onlarda

Sürpriz yaşanmayan kararname ile Kara Kuvvetleri’nde 117 generalin ataması gerçekleşti. Deniz Kuvvetleri’nde 32 amiral, Hava Kuvvetleri’nde 38 generalin görev yerleri değişti. 2’nci Ordu Komutanı Org. Metin Tokel 1’inci Ordu Komutanı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. Levent Ergün 2’nci Ordu Komutanı olarak atandı. Suriye ve Irak’taki harekatlar artık Org. Ergün’ün kontrolünde olacak. Genelkurmay 2’nci Başkanı Org. İrfan Özsert de Ege Ordu Komutanlığı’na getirildi.

Canberk Doğan
04:00 – 10/08/2024 Cumartesi
Güncelleme: 01:25 – 10/08/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sonrası 187 general ve amiralin ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan atama kararnamesi, dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Sürpriz yaşanmayan kararname ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 117 generalin ataması yapılırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri değişti. Kararnameyle, 3 ordu komutanı değişti, 4 ordu komutanlığında da değişikliğe gidildi.

İrfan Özsert
Levent Ergün
Metin Tokel

YENİ KOMUTA TAMAM

Son YAŞ’ta korgenerallikten orgeneralliğe terfi eden komutanlar yeni görevlere atandı. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel 1’inci Ordu Komutanı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Levent Ergün 2’nci

Ordu Komutanı, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral İrfan Özsert ise Ege Ordu Komutanı olarak atandı. Genelkurmay 2’nci Başkanlığı’na ise Orgeneral Kemal Yeni getirildi.

SINIR ÖTESİ ONA EMANET

Atamalarda sınır komutanlıklarındaki değişim göze çarptı. TSK’da Suriye, Irak gibi sınır ötesi harekatların yönetimi bundan sonra Orgeneral Levent Ergün’ün kontrolünde olacak. Irak’ın kuzeyinde Pençe operasyonlarını yöneten Tümgeneral Emre Tayanç Ege Ordu Komutan Yardımcılığı’na, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın ise Hava Lojistik Komutanlığı’na atandı. Korgeneral Gültekin Yaralı Kara Harp Okulu Komutanlığı’ndan Diyarbakır’daki 7’nci Kolordu Komutanlığı’na getirildi. KKTC’deki Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na İlker Görgülü atandı. Görgülü daha önce Kara Harp Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyordu.

KADIOĞLU İSTİHBARAT BAŞKANI

Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na getirildi. Bu atamayla birlikte Hava Kuvvetleri’nin perspektifinin istihbarat alanında harmanlanması bekleniyor.

Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’ne Mete Kuş

Hava Kuvvetleri’ndeki değişiklikler de dikkat çekici. Özellikle Konya, İzmir, Muğla, Balıkesir, Bandırma, Eskişehir ve Merzifon’daki ana jet üslerinin komutanları değişti. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirilen Tümgeneral Mete Kuş, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına korumalık eden isimdi. Deniz Kuvvetleri’nde ise Donanma Komutan Yardımcısı, Kuzey ve Güney Deniz Saha Komutanları gibi kritik pozisyonlarda değişikliğe gidildi.

Mete Kuş

Dalaman’daki üs artık kalıcı

Muğla Dalaman’da yeni kurulan 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral Yusuf Karuk getirildi. Geçici olarak kullanılan üs artık kalıcı olacak. Üsse kurulacak filo ile birlikte yerleşik düzene geçilecek. 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ile birlikte önümüzdeki dönemde Hava Kuvvetleri’nin gücüne güç katılacak ve faaliyetler artacak. Hava üssünün kurulduğu Dalaman’da bir de Deniz Kuvvetleri’nin birliği bulunuyor. Hava ve Deniz Kuvvetleri, Ege ve Akdeniz’e yönelik faaliyetleri bu üslerden yönetecek.



#Atama
#YAŞ
#Deniz Kuvvetleri
#Kara Kuvvetleri
#Hava Kuvvetleri
21 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/yasin-atamalari-yapildi-komuta-onlarda-4637944

Similar Posts