ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU: Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

3 minutes, 24 seconds Read

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU: Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

"Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman sona ereceği, başvurularını henüz yapmamış kişiler tarafından sorgulanıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala, ücretli öğretmenlik başvuruları alınmaya başladı. Başvurularını yapan adaylar ise gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanır?

12:17 – 21/08/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı 2024
Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı 2024

"Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan 2024-2025 yılı ücretli öğretmenlik başvuruları sürmeye devam ediyor. Ücretli öğretmenlik başvurusunun kabul edilip edilmediğini merak eden öğretmenler, bir yandan da sonuçların açıklanacağı tarihi sorguluyor. Peki, 2024-2025 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitecek, sonuçlar ne zaman açıklanır?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

Ücretli öğretmenlik başvuruları, 1 Ağustos 2024 tarihinde başlayıp, 2024-2025 eğitim öğretim yılı süresince devam edecektir. Ancak eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte oluşacak ihtiyaçları zaman kaybetmeden karşılayabilmek amacıyla, 5 Eylül 2024 17.00’a kadar yapılacak başvurular, heralanda birinci sıralama adıyla kılavuzdaki esaslara göre sıralanacaktır.

Herhangi bir alanda bu sıralamadaki tüm başvurular bitinceye kadar ikinci sıralama yapılmayacaktır. Ancak ihtiyaç oluşan alanla sınırlı olmak üzere ikinci bir sıralama yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları için tarihler henüz belli olmadı. Sonuçların bakanlık tarafından SMS ile bilgilendirme yapması bekleniyor.

Diğer yandan il ve ilçe müdürlükleri sayfasından sonuçlar sorgulanabilecek.

Ücretli öğretmenlik başvurusu kabul edilen öğretmenler, diploma formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu (son altı aylık tek hekimli), sabıka kaydını görevlendirildikleri okula teslim edecekler.

E-DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü’nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra ‘Kaydet ve İlerle’ butonuna basılmalıdır.

5- ‘Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.’ bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız ‘İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

#ücretli öğretmenlik
#ücretli öğretmenlik başvurusu
#ücretli öğretmen başvuru sonuçları
4 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/ucretli-ogretmenlik-basvuru-ucretli-ogretmenlik-basvurusu-ne-zaman-bitecek-sonuclar-ne-zaman-aciklanacak-h-4640090

Similar Posts