TERCİH SONUÇLARI SON GELİŞMELER: YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak 2024?

2 minutes, 50 seconds Read

TERCİH SONUÇLARI SON GELİŞMELER: YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak 2024?

2024 YKS tercih sonuçları, 25 Temmuz’da başlayan tercih sürecinin 4 Ağustos’ta sona ermesinin ardından üniversite adayları tarafından merakla bekleniyor. Üniversite yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin sonuç sayfası olan "sonuc.osym.gov.tr" üzerinden açıklanacak. Ayrıca, tercih yapan adaylar sonuçlarını Aday İşlemleri Sayfası (ÖSYM AİS) ve e-Devlet uzantısı üzerinden de sorgulayabilecekler. Şu an için, YKS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi netleşmiş değil; gözler ÖSYM’nin duyurular ekranına çevrilmiş durumda. Detaylar ve açıklama tarihi ile ilgili güncellemeler için ÖSYM’nin resmi duyurularını takip etmek gerekiyor.

13:32 – 7/08/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
YKS tercih sonuçları 2024
YKS tercih sonuçları 2024

" YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak 2024?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Üniversite yerleştirme sonuçları yani 2024 YKS tercih sonuçları için geri sayım sürüyor. Tercih süreci bilindiği üzere 25 Temmuz’da başlamış 2 Ağustos’ta sona ermişti. Ancak alınan kararla birlikte tercihler 4 Ağustos’a uzatıldı. Tercih süreci sona erdi. Sürecin sona ermesiyle birlikte gözler "Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?" ve "2024 YKS tercih sonuçları ne zamana açıklanacak?" sorularının cevabına çevrildi. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte YKS tercih sonuç sorgulama ekranı ve YKS tercihleri açıklanma tarihleriyle ilgili merak edilen ayrıntılar…

YKS TERCİHLERİ SONA ERDİ!

Üniversite tercihlerinde uzatılan 2 günlük süre sonra erdi. Adayların 1 milyon 58 bin 345 kontenjana yerleşebilmek için 2 Ağustos saat 23.59’a kadar tercihleri alındı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak 19 Ağustos’taki üniversite kayıt süreci öncesinde yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2024 tarihinde açıklanmış, üniversite kayıtları ise 28 Ağustos’ta başlamıştı. 2023 yılının bilgileri baz alındığında, bu sene de tercih sonuçlarının 14 Ağustos’ta kadar açıklanması ön görülüyor. Ancak resmi açıklama henüz gelmedi.

Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir..

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

#YKS
#yks tercih sonuçları
#yks tercih
13 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/tercih-sonuclari-son-gelismeler-yks-tercih-sonuclari-ne-zaman-ayin-kacinda-aciklanacak-2024-h-4637346

Similar Posts