Şanlıurfa yanıyor: Termometreler 44 dereceyi gördü

3 minutes, 22 seconds Read

Şanlıurfa yanıyor: Termometreler 44 dereceyi gördü

Türkiye’de sıcaklıkların en yüksek ölçüldüğü kentler arasında bulunan Şanlıurfa’da sıcak hava etkisini sürdürüyor. Termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği kentte serinlemek isteyen vatandaşlar gölgelik alanları tercih etti. Öte yandan, Şanlıurfa’da 2 mahalleye kuduz nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. İşte detaylar.

09:11 – 10/06/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Şanlıurfa'da sıcak hava etkili oluyor
Şanlıurfa’da sıcak hava etkili oluyor

Termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği kentte, vatandaşlar serinlemek için tarihi Balıklıgöl çevresindeki ve diğer alanlardaki gölgelik alanları tercih etti.

Sıcaktan bunalan bazı çocukların ise süs havuzlarında serinlediği görüldü. Esnaf İbrahim Küçükköse, sıcak hava nedeniyle vatandaşların Balıklıgöl bölgesindeki yeşil alanlarda vakit geçirdiğini, genellikle su ve buzlu içeceklerle serinlemeye çalıştığını söyledi.

Şanlıurfa’da 2 mahalleye kuduz nedeniyle karantina

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, 2 sahipsiz köpekte kuduza rastlanması üzerine 2 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Batıkent Mahallesi’nde sahipsiz köpeğin ısırdığı kişinin ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde söz konusu köpeğin kuduz testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bahse konu alan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir. Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerimize getirilerek özel alanlara alınmıştır. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçleri başlatılacaktır. Bize emanet edilen canlarımızın sağlığı için her an müdahaleye ve her türlü göreve hazırız. Haliliye ilçesi Bakımlı Mahallemizde yer alan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır."

Batıkent Mahallesi’nde 4 Haziran’da sokakta yürüyen Mustafa Şahin’e sahipsiz köpek saldırmış, kol ve bacağından ısırılan Şahin, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Kırsal Payamlı Mahallesi’nde de karantina uygulaması başlatıldıÖte yandan 30 Mayıs’ta kırsal Payamlı Mahallesi’nde 16 yaşındaki Ufuk Kılıç’a saldıran sahipsiz köpekte kuduz tespit edildi.

Karantina uygulaması başlatılan mahallenin girişine "Dikkat kuduz risk bölgesi" yazılı tabela asıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilite edilmesi ve tedavi süreçleriyle ilgili toplantı yapıldığı belirtildi. Eyyübiye ilçesinde 2 sahipsiz köpekte kuduz vakasına rastlanması ve bu hayvanların vatandaşları ısırması konusunun da toplantıda gündeme geldiği aktarılan açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile sağlık müdürlükleri tarafından her 2 vakanın yakından takip edildiği, yaralanan vatandaşların zamanında aşılama süreçlerinin başlatıldığı kaydedildi.



#Şanlıurfa
#Şanlıurfa hava durumu
#hava sıcaklığı
24 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/sanliurfa-son-dakika-haberleri-sanliurfa-hava-durumu-nasil-sicaklar-kac-derece-h-4626546

Similar Posts