Hamas’tan işgalci İsrail’in Gazze’deki okulları hedef almasına tepki: Vahşice katliamlarına devam ediyor

3 minutes, 8 seconds Read

Hamas’tan işgalci İsrail’in Gazze’deki okulları hedef almasına tepki: Vahşice katliamlarına devam ediyor

Terör devleti İsrail, Gazze Şeridi’nde yerinden edilen sivillerin sığındığı iki okula hava saldırısı düzenledi. İşgalcilerin gerçekleştirdiği saldırıda çoğu çocuk onlarca Filistinli şehit oldu. Hamas, terör devleti İsrail’in, gerçekleştirdiği saldırılarla vahşice katliamlarına devam ettiğini belirtti.

20:17 – 4/08/2024 Pazar
Güncelleme: 20:33 – 4/08/2024 Pazar
AA
Terör devleti İsrail, Gazze'de sivillerin sığındığı iki okulu bombalamış ve çoğu çocuk onlarca Filistinli şehit olmuştu.
Terör devleti İsrail, Gazze’de sivillerin sığındığı iki okulu bombalamış ve çoğu çocuk onlarca Filistinli şehit olmuştu.

Hamas, Gazze Şeridi’nde yerinden edilen sivillerin sığındığı iki okula hava saldırısı düzenleyen ve 30 sivilin ölümüne sebep olan terör devleti İsrail’in "vahşice katliamlarına devam ettiğini" açıkladı.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, "Terör işgal ordusu, savaş uçaklarıyla Gazze şehrinin batısındaki Nasr ve Hasan Selame okullarını hedef alarak Filistin halkına yönelik vahşice katliamlarına devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

İşgalci İsrail’in katliamlarla Gazze halkını korkutmayı ve göçe zorlamayı hedeflediğine işaret edilen açıklamada, Filistin halkının "kaya gibi kararlılığı ve direnişiyle" katil İsrail’in planlarını boşa çıkaracağı ifade edildi.

Terör devleti İsrail’in sivillere yönelik soğukkanlılıkla katliam gerçekleştirdiğini belirten Hamas, uluslararası topluma, Arap ve İslam ülkelerine Filistinlilere yönelik işlenen suçların durdurulması ve "faşist faillerin yargılanması" çağrısında bulundu.


Gazze’deki Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlenen hava saldırısı

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, soykırımcı İsrail’in, Nasr Mahallesi’nde zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

"Katliamda hayatını kaybeden ve yaralananların yüzde 80’inin çocuk olduğunu" kaydeden Basal, katil İsrail’in Nasr ve Hasan Selame okullarında kelimenin tam anlamıyla bir katliam gerçekleştirdiğini; Gazze kentindeki manzaranın çok zor ve trajik olduğunu ifade etti.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 583 Filistinli öldü, 91 bin 398 kişi yaralandı.

Enkazların altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


#Gazze
#soykırım
#katliam
#saldırı
#İsrail
#Hamas
1 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/dunya/hamastan-isgalci-israilin-gazzedeki-okullari-hedef-almasina-tepki-vahsice-katliamlarina-devam-ediyor-4636743

Similar Posts