Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? 12 Haziran evde bakım parası sorgulama ekranı

2 minutes, 31 seconds Read

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? 12 Haziran evde bakım parası sorgulama ekranı

Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak, hak sahipleri tarafından bekleniyor. Evde bakım maaşı yatan iller listesi Haziran ayının ilk 10 günün geride kalmasıyla birlikte en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılacak duyuru sonrasında, Haziran ayı evde bakım maaşları hesaplara yatırılmaya başlayacak. Peki, 12 Haziran evde bakım maaşı yattı mı? 2024 Haziran ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 12 Haziran evde bakım maaşı yatan iller listesi…

09:04 – 12/06/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Evde bakım maaşı
Evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulanıyor. Evde bakım maaşı yatan iller listesi Haziran ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte en çok merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. 12 Haziran evde bakım maaşı hangi illerde yattı? İşte yanıtı….

12 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA YATTI MI?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’inde yapılıyor. Ancak 16 Haziran’ın Kurban Bayramı oluşu 15 Haziran’ın ise Cumartesi gününe denk gelişi nedeniyle evde bakım maaşı ödemelerinin 14 Haziran Cuma veya öncesindeki birkaç günde yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgilendirme geldiğinde sizler paylaşacağız.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

e-Devlet’in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2024?

2024 memur ve emekli zam oranı belli oldu. Evde bakım desteği 5097.96 lira olarak ödeniyordu. Memur ve emekli zam oranı ile evde bakım aylığı tutarı da güncelleniyor.

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bu ücretlere de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamada bulundu ve yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı. Buna göre 5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 lira oldu.

#evde bakım maaşı
#evde bakım parası
#Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
22 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/evde-bakim-maasi-12-haziran-sorgulama-evde-bakim-maasi-yatti-mi-ne-zaman-hesaplara-yatacak-evde-bakim-parasi-yatan-iller-listesi-h-4626970

Similar Posts