DGS neden açıklanmıyor, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları açıklandı mı son dakika, saat kaçta açıklanacak?

3 minutes, 4 seconds Read

DGS neden açıklanmıyor, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları açıklandı mı son dakika, saat kaçta açıklanacak?

"DGS neden açıklanmıyor, ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. DGS sonuçları araştırması hız kesmiyor. 2024 Dikey Geçiş Sınavı’na katılım sağlayan ön lisans mezunları, DGS başarı puanı ve sıralaması hakkında bilgi almak istiyor. DGS sonuçları açıklandı mı, DGS ne zaman açıklanacak soruları sıklıkla araştırılıyor. Peki DGS neden açıklanmıyor, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları açıklandı mı son dakika, saat kaçta açıklanacak?

12:20 – 15/08/2024 Perşembe
Yeni Şafak
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

"DGS neden açıklanmıyor, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları açıklandı mı son dakika, saat kaçta açıklanacak?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Her yıl düzenli olarak uygulanan DGS bu yıl 30 Haziran’da uygulandı. Ardından DGS sonuçlarıyla ilgili araştırmalar başladı. Eğitimini lisansa tamamlamak isteyenlerin katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl da tamamlandı. Peki DGS sonuçları neden açıklanmıyor? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

DGS sonuçlarının açıklanması için YKS tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Dün YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte DGS sonuçları her an erişime açılabilir. İşte DGS sonuçları sorgulama linki…

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM DGS tercih kılavuzunu yayımlayacak ve tercihlerin tüm detayları orada yer alacak.

EK YERLEŞTİRME

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılanadayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirdeYükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar,2024-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarınıÖSYM’nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2024-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2024-DGS’ye girmiş ve 2024- DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerikullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihlerişleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonraadayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmalarızorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilensonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucunabağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücretialınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak veyerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iadeedilmeyecek ve devredilmeyecektir.

#DGS
#dgs sonuçları
#dgs sonuç tarihi
11 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/dgs-neden-aciklanmiyor-ne-zaman-aciklanacak-dgs-sonuclari-aciklandi-mi-son-dakika-saat-kacta-aciklanacak-h-4639011

Similar Posts