Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde konuştu: Çok yakında kilidi kapatacağız

3 minutes, 3 seconds Read

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde konuştu: Çok yakında kilidi kapatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Son 2 yıldır Pençe Harekatlarımızla Irak’ın kuzeyindeki terör bataklığını kurutmaya çalışıyoruz. Çok yakında buradaki hedeflerimize ulaşacağız. Kilidi kapatıp terörü bir tehdit kaynağı olmaktan çıkaracağız" dedi. Erdoğan "Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Büşra Soyal
18:36 – 31/08/2024 Cumartesi
Güncelleme: 19:27 – 31/08/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Zaferler ayı olarak geçen Ağustos ayına damga vuran askeri başarılarımızı kutlarken diğer taraftan da harp okullarımızın diploma ve sancak devir törenlerini gerçekleştiriyoruz. Zaferlerimizin coşkusuna temellerimizin mezuniyet sevincini ekleyerek hep birlikte çok farklı bir atmosferi teneffüs ediyoruz. Tabii bir mutluluğum var, onu söylemek durumundayım. Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerekse az önce Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu bizim için ayrı bir şeref nişanesidir. Kızlarımız başarır.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı milletin evinde, Külliye’de büyük bir coşku ile kutladık. Bugün önce bahriyelilerimize diplomalarını takdim ettik. Hudutsuz göklerin, pervasız kartallarına görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Teymenlerimizin yetişmesine vesile olan ailelerine şahsım ve milletim adına kutluyorum. Son 8 yılda mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 126’sı misafir 1379’u buluyor.

"ÇOK YAKINDA KİLİDİ KAPATACAĞIZ"

TSK bir ordunun karşılaşacağı en ağır imtihanlardan birini en az hasar ile atlatmayı başarmıştır. FETÖ’yü söküp atmakla kalmadık, ordumuzu daha da güçlendirdik. Darbe girişiminden sonra terör darbeler vurduk. Terör örgütleri kaçacak delik arıyorlar ama bulamayacaklar. Son 2 yıldır Pençe Harekatlarımızla Irak’ın kuzeyindeki terör bataklığını kurutmaya çalışıyoruz.

Çok yakında buradaki hedeflerimize ulaşacağız. Kilidi kapatıp terörü bir tehdit kaynağı olmaktan çıkaracağız. 15 Temmuz ihanetinden sonra dünyadaki hiçbir ülke bizim yaptığımızı yapamazdı. FETÖ ihanetinin açtığı yaraları sarma yanında, ordumuzun gücüne güç, itibarına itibar kattık. Mücadelemiz daha bitmiş değil. Rehavete kapılma gibi bir lüksümüz bulunmuyor.

Azerbaycan’ın Karabağ’ında Azeri kardeşlerimizle birlikte orada da yine Azeri kardeşlerimize düşman güçleri tamamen yok ettik.

"ÇELİK KUBBE HAYATA GEÇECEK"

Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak. Bölgedeki gelişmeler savunma sanayisinde attığımız adımların önemini gösterdi.

Üyesi olduğumuz ittifakların ihtiyaç olduğunda nasıl davrandıklarını Suriye krizinde hepimiz gördük. PKK’nın Suriye uzantısına destek vermekten çekinmediler.

Türkiye kendi göbeğini kendi kesmek ozrunda olan bir ülke. Tüm yumurtaları tek sepete koyma yanlışına düşmeyeceğiz.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Hava Harp Okulu
#Diploma
2 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-hava-harp-okulu-mezuniyet-toreninde-konustu-cok-yakinda-kilidi-kapatacagiz-4642006

Similar Posts