Canlı yayında tecavüzcüleri savundular

2 minutes, 44 seconds Read

Canlı yayında tecavüzcüleri savundular

Sdei Teman Hapishanesi’nde Filistinli tutuklulara cinsel tacizde bulunan İsrail askerlerini aklamak için canlı yayına çıkardılar. Programa askeri elbise ve kar maskesiyle gelen yetkili, hapishanedeki işkence ve taciz olaylarını savundu.

04:00 – 10/08/2024 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 – 10/08/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Sdei Teman Hapishanesi’nde, İsrail askerleri tarafından Filistinli tutuklulara cinsel tacizde bulunulmasının yankıları sürüyor. Hapishane yetkililerinden bir yedek subay, Çarşamba günü Kanal 14 televizyonunda bir programa katıldı. Programa askeri elbise ve kar maskesiyle gelen yetkili, hapishanedeki cinsel taciz olaylarını savundu. Söz konusu askeri yetkilinin ertesi gün İsrail ordusu tarafından görevden uzaklaştırıldığı ilan edildi. Kanal 12 televizyonunda ise bir başka skandal yaşandı. Kanalda yayınlanan bir programda konuşan İsrailli Gazeteci Yehuda Schlesinger, bunun bir devlet politikası olması gerektiğini söyledi. Schlesinger, canlı yayında, "Mahkumların tecavüze uğraması çok normal. Bunu hak ediyorlar, harika bir intikam. Tutuklulara işkence devlet politikamız olmalı, bunu kurumsallaştırmamaları çok yazık" dedi.

44 TUTUKLU İŞKENCE ALTINDA ÖLDÜ

Öte yandan, İsrail hükümeti işkenceci askerlere yönelik soruşturma başlattığını ilan etse de hapishanelerdeki işkenceler devam ediyor. Wall Street Journal’ın (WSJ) hapishane kaynaklarına dayandırarak verdiği bilgiye göre, 7 Ekim 2023 ile 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında İsrail’deki hapishanelerde 44 Filistinli tutuklu işkence altında öldü. Sessizliği Kırmak (Breaking the Silence) adlı sivil toplum kuruluşu ise bir İsrailli askerin, işkence ve cinsel istismar vakalarıyla bilinen hapishanedeki tanıklıklarını rapor etti. İsrailli yedek asker, Filistinli esirleri dövmesi gerektiğinin söylendiğini ve fotoğraf çekmemesinin istendiğini belirtti. Ayrıca Filistinlilerin gözlerinin bağlı olduğunu ve kuralları ihlal etmeleri halinde onları cezalandırmak konusunda "hareket özgürlükleri" olduğunu aktardı.


#İsrail
#Soykırım
#Filistin
#Sdei Teman Hapishanesi
21 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/dunya/canli-yayinda-tecavuzculeri-savundular-4637931

Similar Posts