ABD öncülüğündeki beş ülkeden ‘Gazze’de ateşkes’ bildirisi: Kaybedecek zaman kalmadı

3 minutes, 34 seconds Read

ABD öncülüğündeki beş ülkeden ‘Gazze’de ateşkes’ bildirisi: Kaybedecek zaman kalmadı

Terör devleti İsrail’in Gazze’de 10 aydır sürdürdüğü soykırım saldırılarına açık destek veren ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya bugün yayımladıkları ortak bildiriyle ‘ateşkes’ istedi. "Tüm taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli." çağrısında bulunulan açıklamada, "Kaybedecek daha fazla zaman kalmadı" denildi. Ayrıca İran’ın İsrail’e yönelik askeri saldırı tehditlerinin de sona ermesi gerektiği vurgulandı.

22:05 – 12/08/2024 Pazartesi
Güncelleme: 22:47 – 12/08/2024 Pazartesi
AA
Terör devleti İsrail'in saldırdığı Gazze (Foto: Arşiv)
Terör devleti İsrail’in saldırdığı Gazze (Foto: Arşiv)

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, ortak bir yazılı açıklama yaparak, Orta Doğu’da gerilimin azaltılması ve Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanmasını istedi.

Orta Doğu’da tansiyonun düşmesine ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasına tam destek verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başkan Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim’in, mümkün olan en kısa zamanda ateşkes anlaşmasının tamamlanması için müzakerelerin bu hafta yeniden başlamasına yönelik çağrısına destek veriyoruz ve kaybedecek daha fazla zaman kalmadığını vurguluyoruz. Tüm taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli."

"İran, İsrail’e yönelik askeri saldırı tehdidi son vermeli"

Açıklamada, İsrail’in İran karşısında kendini savunmasına tüm desteğin devam edeceği aktarılarak,

"İran’a İsrail’e yönelik askeri saldırı tehditlerine son vermesi çağrısında bulunuyoruz."

değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, bu tür bir saldırının bölgesel güvenlik üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağının altı çizildi.

Hem ateşkes istiyor hem İsrail’e silah yağdırıyor!

Gazze’de ateşkes için çağrıda bulunan ABD yönetimi, geçen hafta İsrail’e 3,5 milyar dolarlık askeri yardıma onay vermiş, söz konusu adım ABD içinde ve uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

İsrail ordusu 10 Ağustos’ta, Gazze kentindeki Derac Mahallesi’nde binlerce sivilin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na Filistinliler sabah namazı için avluda toplandığı sırada hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, en az 100 Filistinli feci biçimde yaşamını yitirmişti.



#ABD
#İsrail
#İngiltere
#Fransa
#İran
#Almanya
1 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/abd-onculugundeki-bes-ulkeden-gazzede-ateskes-bildirisi-kaybedecek-zaman-kalmadi-4638412

Similar Posts