90 günle sınırlı basit onarım izni varmış

3 minutes, 23 seconds Read

90 günle sınırlı basit onarım izni varmış

İBB’nin göz yumduğu Vaniköy’deki kaçak villa inşaatıyla ilgili yeni detay ortaya çıktı. İBB’nin Nisan 2023’te sadece 90 günle sınırlı “basit onarım izni” verdiği öğrenildi. Basit onarımda iç mekan boya, zemin, mutfak, banyo, elektrik, doğal gaz ve sıhhi tesisat onarımı gibi kalemler sıralandı. İBB’nin buna rağmen neredeyse 1,5 yıl süren ve villanın çehresini değiştiren inşaat çalışmalarına neden göz yumduğu ise bilinmiyor.

04:00 – 28/08/2024 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 – 28/08/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) faaliyette bulunmasına göz yumduğu Üsküdar Vaniköy’deki kaçak villa inşaatıyla ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Rus milyarder Boris Borisenko’ya ait olan villaya Nisan 2023’te verilen iznin 90 günlük olduğu ve "basit onarım" ile sınırlı olduğu ortaya çıktı. Çivi bile çakmanın yasak olduğu Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki villa için verilen “Basit Onarım izin belgesi”, skandalı gözler önüne serdi. Belgede yer alan ibarelere göre, geçen sene izni verilen tadilatın 90 gün içinde tamamlanması gerekiyordu.

BAŞLANGIÇ TARİHİ 5 NİSAN 2023

Söz konusu belge 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesi İstanbul İmar Yönetmeliği’nin 62.1 maddesi, Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu Kararı eki plan hükümlerinin 2’nci maddesi doğrultusunda düzenlenirken, belgede yer alan 5 Nisan 2023 tarihinin skandal iznin başlangıç tarihi kabul edileceği bilgisi yer aldı. Belgede, Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu’nun yanı sıra Müdür Yardımcısı Selçuk Uzun, Şef Nadide Demiryürek ve Raportör Yuşa Uğur Çapa’nın da imzası var.

KENDİ İZİN BELGESİNE UYMADI

Gelinen noktada yapılacak işlemler için verilen iznin başlangıç tarihi 5 Nisan 2023 olurken, bu süre 1 yıldan fazla aşıldı. İBB’nin bu süre zarfında yapılan tüm bu kanunsuz girişimlere niçin göz yumduğu bilinmiyor. Öte yandan yine basit onarım izin belgesinde; iç mekan boya badana, zemin tamiri, mutfak, banyon, WC onarımı, elektrik, doğal gaz ve sıhhi tesisat onarımı ile değiştirilmesi gibi izin kalemleri sıralanırken, villa alanının çehresi de değiştirildi. Evraka göre İBB, kendi verdiği iznin çerçevesine kendisi de uymadı.



#Kaçak Villa
#İBB
#Vaniköy
41 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/90-gunle-sinirli-basit-onarim-izni-varmis-4641318

Similar Posts