Yahudi terörizmi İsrail’i çökertecek

2 minutes, 33 seconds Read

Yahudi terörizmi İsrail’i çökertecek

Yerleşimci teröristlerin Batı Şeria’da Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırıları İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’i tedirgin etti. Şin-Bet Başkanı Ronen Bar, Netanyahu’ya gönderdiği mektupta, “Yerleşimciler tarafından işlenen suçların artması, taraflar arasında kan akmasına ve ulusal güvenliğin çökmesine yol açacak” dedi.

04:00 – 24/08/2024 Cumartesi
Güncelleme: 01:25 – 24/08/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırıları nedeniyle "ulusal güvenliğin çökeceği" uyarısında bulundu. Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Şin-Bet Başkanı Bar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Batı Şeria’daki güvenlik durumu hakkında bir mektup gönderdi. Bar, "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından işlenen suç oranlarının artması, olayların patlak vermesine ve taraflar arasında kan akmasına, böylelikle de ulusal güvenliğin çökmesine yol açacaktır" ifadelerini kullandı. Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, Bar’ın Netanyahu’ya gönderdiği mektubuyla alakalı olarak, "yaklaşan felakete dair son uyarı" değerlendirmesinde bulundu.

çöküş uyarısı yaptı

Lapid, "Felaketlerin hükümeti, ulusal güvenliğin çöküşü konusunda uyarıldı. Bunu bilmediğimizi iddia edemez" yorumunu yaptı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da 700 bin işgalci yerleşimcinin yaşadığı biliniyor. Bu yerleşimcilerin aşırı sağcı ve terör zanlısı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından silahlandırıldıkları ve İsrail ordusuyla ortak hareket ettikleri birçok kurumun raporlarına yansımış durumda. Bu Yahudi terörist yapıların en bilineni ise Hilltop Youtk adlı örgüt.



#İsrail
#Terör
#Soykırım
1 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/dunya/yahudi-terorizmi-israili-cokertecek-4640629

Similar Posts