AK Parti MKYK sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor

2 minutes, 27 seconds Read

AK Parti MKYK sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Lokman Özdemir
16:34 – 23/07/2024 Tuesday
Güncelleme: 16:44 – 23/07/2024 Tuesday
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.



İşte Çelik’in açıklamaları;


Bütün Avrupa’daki seçimleri değerlendiren bir sunum yapıldı. Avrupa özelinde baktığımızda aşırı sağın yükselişinin bir bakıma balansının bozulmasını yakından takip ettiğimizi söylemek isterim.


Demokrasinin dünyanın her tarafında güçlü olmasını savunduğumuz gibi Avrupa’da da güçlü olmasını ifade ediyoruz. Bu bakımdan çeşitli partilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Türkiye ile ilgili çifte standartta, Gazze’de aşırı sağcıların Müslümanlara yönelik pasifizmde görüyoruz. Aşırı sağın yükselişi gibi bir durum ortaya çıkıyor.


"İsrail vahşetini sürdürmeye devam ediyor"


Birinci meselemiz Gazze’dir. İsrail’in güvenli bölgelere bile saldırısı söz konusu. İsrail vahşetini sürdürmeye devam ediyor. Gelinen noktada İsrail’in güvenliğini sağlamaya yönelik değil, tam tersi tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden saldırgan bir tutumu olduğu ortaya çıkmıştır. Pek çok devlet Filistin devletini de tanımıştır.


Burada hep beraber göreceğiz ki ABD’de birçok kişi ayağa kalkacak, Netanyahu’yu ayakta alkışlayacak. Orada yapılan bu hareketin insanlık değerlerini ayaklar altına almak olduğunu tüm dünya görecek.


"Tüm Kıbrıs’ı yutmak istiyorlar"


Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı’nın 50. yılını kutladık. Yunan tarafından yapılan açıklamalardan da görüyoruz ki Kıbrıs konusuna sahip çıkmamız önemli. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi federal çözümün olmadığını tüm dünya görmektedir. Yunan Bakanın açıklamasının da federal yönde bir açıklama olmadığı, tüm Kıbrıs’ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır.


"Ekonomik program işliyor"


Ekonomik programın işleyişi olarak siyaset kurumu olarak yakından takip ediyoruz. Gelecek aylarda enflasyonist baskıların azalacağı yönündeki tespitler programın doğru işlediğinin göstergesidir. Programın hayata geçmesiyle birlikte vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme, emeklimizin asgari ücretlimizin yanında bulunma yaklaşımımız OVP’nin ilerlemesine bağlı olarak gündemimizdeki en başlı yerini korumaya devam edecektir.


Ayrıntılar geliyor…

#Ömer Çelik
#AK Parti
#MKYK
11 minutes ago

source: https://www.yenisafak.com/gundem/ak-parti-mkyk-sonrasi-omer-celik-aciklamalarda-bulunuyor-4634630

Similar Posts