Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü: Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’ye gitti

6 minutes, 56 seconds Read

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü: Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’ye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti. KKTC’deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Törenlerde Türkiye 50 gemiyle geçit töreni yapacak. Türk Yıldızları Akrobasi Timi de törenlerde uçuş yapacak.

08:53 – 20/07/2024 Cumartesi
Güncelleme: 10:18 – 20/07/2024 Cumartesi
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı vesilesiyle coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak.



09.30 Erdoğan Lefkoşa’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak TC-CAN ile Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi. Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da yer aldı.


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da KKTC’ye geldi.

08:40 Uçağı Kıbrıs’a hareket etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda askeri tören kıtasını selamladı.

Erdoğan, daha sonra kendisini uğurlamak için bekleyenlerle tokalaşarak uçağa bindi.

"TC-CAN" uçağı ile KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer uğurladı.


  • Erdoğan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de KKTC’deki kutlamalarda bulunacak.

50 GEMİYLE GEÇİT TÖRENİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kapsamında özel hazırlık yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kapsamında, TSK tarafından resmi törenler, anma yürüyüşleri ve şehitlik ziyaretlerinin yer aldığı birçok etkinlik düzenlenecek.



Etkinliklerde, TCG Anadolu gemisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) liman ziyareti yapacak ve 50. yıl anısına 50 gemi ile denizde geçit töreni icra edilecek. Geçit töreninde 2 Bayraktar AKINCI TİHA ile 4 F-16 savaş uçağı da yer alacak.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisinin yanı sıra etkinliklerde, 50 pare top atışı, bando ve mehteran birliği ile ünlü sanatçıların katılımıyla konserler, Mutlu Barış Harekatı Semineri, konferansı, sempozyumu, makale yarışması, spor müsabakaları, ağaç dikimi, belgesel ve film gösterimleri ve kardeş ülke etkinlikleri başta olmak üzere birçok anlamlı ve özel faaliyet gerçekleştirilecek. ​Ayrıca, 50’nci yıla özel anı pulu ve madeni para basımı yapılacak.








#Recep Tayyip Erdoğan
#KKTC
#Kıbrıs Barış Harekatı
2 saat önce

source: https://www.yenisafak.com/gundem/kibris-baris-harekatinin-50-yildonumu-cumhurbaskani-erdogan-kktcye-gitti-4634058

Similar Posts