Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şanghay Zirvesi’nde önemli mesajlar: Gazze’yi gündemden düşürmedi

2 minutes, 15 seconds Read

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şanghay Zirvesi’nde önemli mesajlar: Gazze’yi gündemden düşürmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti ve ikinci büyük şehri Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu’nda katılımcılara hitap etti. Erdoğan, ”İsrail üzerinde ateşkes baskısının artırılması gerekiyor. Gazze uluslararası sistemin iflasıdır. Gazze’de ayrım gözetmeksizin gösterilen saldırılarda yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti. Türkiye, terörün kanlı yüzünü çok iyi tanıyan bir ülkedir. Uzun yıllardır terörizmin farklı biçimleriyle mücadele ediyoruz” dedi.

15:31 – 4/07/2024 Perşembe
Güncelleme: 15:53 – 4/07/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti ve ikinci büyük şehri Nur-Sultan’da (eski adıyla Astana) düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu’nda konuştu.


Erdoğan’ın açıklamalarına şu şekilde devam etti;

İsrail üzerinde ateşkes baskısının artırılması gerekiyor. Gazze uluslararası sistemin iflasıdır. Gazze’de ayrım gözetmeksizin gösterilen saldırılarda yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti. Türkiye, terörün kanlı yüzünü çok iyi tanıyan bir ülkedir. Uzun yıllardır terörizmin farklı biçimleriyle mücadele ediyoruz.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Şanghay İşbirliği Örgütü
#Kazakistan
29 dakika önce

source: https://www.yenisafak.com/dunya/cumhurbaskani-erdogandan-sanghay-zirvesinde-onemli-mesajlar-gazzeyi-gundemden-dusurmedi-4631012

Similar Posts