مقتل ستة فلسطينيين في طوباس بالضفة الغربية، والقوات الإسرائيلية تعرقل وصول وفد حكومي فلسطيني إلى مدينة جنين

قتل ستة فلسطينيين في هجمات إسرائيلية على مدينة طوباس بالضفة الغربية، والجيش الإسرائيلي يقول إن طائراته “استهدفت إرهابيين مسلحين”.

Filmleri aratmayan yangın tatbikatı: Sultanbeyli’de alışveriş merkezinde yangın tatbikatı yapıldı

Sultanbeyli’de bir alışveriş merkezinde düzenlenen yangın tatbikatı adeta filmleri aratmadı. Otoparkta bir otomobilin sözde yandığı tatbikatta itfaiye erleri yaralıya müdahale ederken alışveriş merkezinde bulunanlar ise hızla tahliye edildi. İtfaiye erleri otomobildeki vatandaşı kurtarıp sedye ile taşıdı. Aynı anda, alışveriş merkezinde devreye giren yangın alarmı ve yapılan anonslar ile, içeride bulunan çalışanlar ve vatandaşlar tahliye edildi.

İŞKUR İşgücü Uyum Programı başvuruları başladı! İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir, katılım şartları neler? İUP katılım süresi ve ücreti

İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları, Bakan Işıkhan’ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. Peki, İUP (İşgücü Uyum Programı) nedir, şartları neler, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar.

İşgalci İsrail’in Münih Başkonsolosluğu yakınlarında polis bir şüpheliyi vurdu

Almanya’da polisin, İsrail’in Münih Başkonsolosluğu yakınlarında vurduğu şüpheli hayatını kaybetti. Polisten yapılan açıklamada, Münih kentinin merkezindeki İsrail Başkonsolosluğu ile Nazi rejiminin suçlarını anlatan müzenin yakınında uzun menzilli silah taşıyan zanlıya polis tarafından ateş açıldığı aktarıldı.

Putin’den TürkAkımı ve İstanbul Anlaşması vurgusu: Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli rol oynadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kursk ve Zaporijya’daki nükleer enerji santrallerine yönelik saldırıları "tehlikeli terör eylemleri" şeklinde nitelendirerek, "Benzer bir şekilde yanıt verirsek Avrupa’nın bu kısmında olabilecekleri sadece tahmin edebiliriz" dedi. Putin, Ukrayna’nın Avrupa’ya Rus doğal gazı sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmaması halinde diğer seçenekleri değerlendireceklerini belirterek, “Sevkiyat diğer güzergahlardan, özellikle de TürkAkımı üzerinden gider” dedi. Rusya’nın Ukrayna ile müzakereleri reddetmediğinin altını çizen Putin, “Ancak bazı geçici talepler temelinde değil İstanbul’da kararlaştırılan ve fiilen imzalanan belgeler temelinde görüşmeye hazırız” ifadesini kullandı. Ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönettiği ve 1 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen tutuklu takasına da değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çok önemli rol oynadığının altını çizdi.

Kasklı hırsız tanıdık çıktı: Kopyaladığı anahtarla akrabasının evini soydu

Zeytinburnu’nda yabancı uyruklu M.N.A. akrabasının evinin anahtarını kopyalayıp, evden 1 kilo 100 gram altın ve 950 dolar çaldı. Eve döndüklerinde eşyalarının olmadığını fark eden aile durumu polis ekiplerine bildirdi. Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Şüphelinin kimliğini tespit eden ekipler yaptıkları çalışmanın ardından şüpheliyi çaldıkları eşyalarla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından emniyete sevk edildi.